Kultura masaže


Masaža je več kot sprostitev.

Masaža ni zgolj razvajanje in sprostitev ter umik od vsakdanjih skrbi. Pravzaprav gre za nekaj bolj temeljnega, nekaj veliko bolj kompleksnega. Gre za obravnavo telesnih napetosti in bolečin z namenom boljšega čutenja in telesnega zavedanja stranke.

Zaupanje med maserjem in stranko je ključno

Pogovor. Poleg fizičnega dela masaže zajema delo maserja še veliko širše področje. Vsaka masaža skoraj vedno vključuje tudi pogovor. Ta je včasih ključnega pomena, saj lahko s pomočjo globljega poslušanja, maser prepozna temeljne probleme masirane osebe.

Bodywork. Nato maser s pomočjo dotika ugotavlja telesna žarišča težav in jih skuša sprostiti oz. odpirati nov prostor za gibanje v telesu. Pri tem mu je lahko v pomoč tudi prilagojena vadba, ki jo po navodilih terapevta klient izvaja sam (t. i. bodywork).

Razlike. Dovolimo si sprejemati drugačnost, vsem damo priložnost, saj se lahko čisto za vsakogar najde tip masaže, ki mu ustreza.

Odnos. Maser ima s stranko odnos, kjer je osebi po eni strani zelo blizu, hkrati pa mora ves čas vzdrževati pravo mero distance, ki mu omogoča učinkovito delovanje. Tega se morata tako maser kot tudi masiranec.

Skrb. Masaža naj bo del osnovne osebne higiene, čeprav je skrb zase in za vse ravni svojega telesa včasih kar velik izziv. Dovoliti si moramo, da nam s pogovorom ali terapijo pri tem pomaga strokovnjak.

Sodelovanje. Z masažno storitvijo želimo izboljšati kakovost vašega vsakdana, zato dovolite, da se vam posvetimo. Zaupajte nam svoje tegobe, razlog, zakaj ste nas obiskali, po masaži pa izvajajte vajo, ki vam jo bo priporočil terapevt. Z vašim sodelovanjem bo učinek masaže najboljši!