Zadovoljstvo pri delu


Poleg študija delovne terapije se že približno eno leto ukvarjam z delom maserke.

Nika Gombač, maserka pripravnica

Piše: Nika Gombač

STIK IN DELO Z LJUDMI

Med delom maserja in mojim študijem ni velikih ujemanj, le stik in delo z ljudmi oziroma bolniki. Tako eno kot drugo mi pa daje neverjetno zadovoljstvo, predvsem takrat, ko vidim da sem s svojim znanjem in vloženim trudom nekomu pomagala in pripomogla k lajšanju situacije.

RAZUMEVANJE KLIENTOV

Življenje je polno izzivov, skupek in splet medsebojnih odnosov. Zdi se mi, da je poklic maserja eden izmed profilov, kjer moraš imeti do ljudi veliko stopnjo razumevanja, potrpežljivosti in prilagodljivosti, da moraš znati ljudem prisluhniti. Tak odnos zelo veliko pripomore k razumevanju klientov. Včasih je pa tako, da brez tega pravzaprav ne gre.

CELOSTNA OBRAVNAVA

Kot maser kmalu ugotoviš, da je masaža le del terapije in celostne obravnave človeka. Klasična masaža je pa tu prvi korak in uvod v svet manualne terapije, začetek dolge poti. Kako in kam se bo ta razvijala in nadaljevala ter kako strma bo, pa je odvisno od vsakega posameznika. K vsemu pa sigurno pripomorejo tudi izkušnje in izzivi s katerimi se sreča na tej poti, ki lahko nekoga odbijejo, nekomu drugemu so pa velika spodbuda.

KITAJSKA TRADICIONALNA MEDICINA

Šola Kitajske tradicionalne medicine, ki jo sedaj obiskujem mi je že dala kar nekaj novih pogledov v svet masaž, tudi masažnih prijemov, predvsem pa dodatno širino, ki bi jo rada le še nadgrajevala.

ZASTAVLJEN CILJ

Zastavila sem si cilj, da se posvetim strankam s 'potrebami', strankam ki masažo potrebujejo, jo dojemajo kot nepogrešljivo obravnavo svojega telesa v preprostem, a hkrati stresnem vsakdanu. Zdi se mi, da se stranke ravno zaradi tega tudi vračajo. V salonu sem prisotna dvakrat do trikrat na teden. Hkrati pa na svoji poti združujem kar nekaj hobijev in interesov. Del tega so tudi konji, ki so kot moja usoda. Spremljajo me kot vsakodnevni hobi, ob tem pa so te plemenite živali v mojem življenju tudi terapevtska bitja. So tisti del mene, ki mi daje zagon in energijo in me hkrati osrečuje.