Pravno obvestilo


I. Uvodne določbe

Splošno

Pred uporabo spletnega mesta telo.si (v nadaljevanju spletno mesto, spletne strani, spletna trgovina, trgovina in telo.si) in storitev, kot so brskanje in branje vsebine na tem spletnem mestu, rezervacija masažnih in kozmetičnih storitev ter spletno nakupovanje, natančno preberite pravno obvestilo s pogoji uporabe spletnega mesta.

Pogoji uporabe veljajo za vse obiskovalce, uporabnike, stranke masažnega salona telo.si, kupce izdelkov v spletni trgovini in druge, ki dostopajo do te spletne strani in vsebin, ki jih delimo na naših profilih na spletnih omrežjih, kot je npr. Facebook.

Z dostopom in uporabo do spletnega mesta se strinjate s pogoji, zapisanimi v pravnem obvestilu. Če se ne strinjate s katerim koli delom pravnega obvestila, potem spletnega mesta ne uporabljajte in ga takoj zapustite.

Lastnik

Lastnik blagovne znamke telo.si, spletnega mesta telo.si, domene in vseh vsebin, ki so objavljene na spletnih straneh in povezanih profilih na spletnih omrežjih, je podjetje Ana Cveta d.o.o., Štefanova 13, 1000 Ljubljana z matično št. 5854806000, ki ga zastopa Peter Borštnar (v nadaljevanju podjetje ali družba).

Omejitev odgovornosti

Spletno mesto telo.si je na voljo in v obliki, kot jo vidite in uporabljate, skupaj z morebitnimi napakami. Zato avtorji in lastniki spletnega mesta ne prevzemajo odgovornosti za točnost predstavljenih informacij, objavljenih vsebin pa ne gre jemati kot terapevtskih oziroma zdravstvenih nasvetov.

Podjetje, njegovi predstavniki, zaposleni, sodelavci in poslovni partnerji v nobenem primeru ne nosijo nobene posredne, posledične ali posebne odgovornosti, ki izhaja iz uporabe teh spletnih strani ali drugih spletnih kanalov podjetja, kot so Facebook, Instagram, YouTube in drugi.

Z uporabo tega spletnega mesta se v celoti odpovedujete kakršni koli odškodnini, povračilu stroškov ali drugim zahtevam, zaradi škode, ki bi jo morebiti utrpeli zaradi nespoštovanja katere koli določbe zapisanih pogojev.

Omejitev veljavnosti

Če katera koli določba tega pravnega obvestila ni skladna z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji, se ta šteje kot nična, ne da bi to vplivalo na veljavnost preostalih določb pravnega obvestila.

Spreminjanje pogojev

Podjetje lahko pravno obvestilo revidira, kadar se po tem pokaže potreba. S tem ko spletno mesto uporabljate, se zavedate možnosti spremembe pravnega obvestila in se zato zavezujete, da boste redno spremljali njegovo vsebino.

Sodna pristojnost

To pravno obvestilo je urejeno skladno z zakonodajo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov so pristojna sodišča v Republiki Sloveniji.

II. Intelektualna lastnina

Avtorstvo spletnih vsebin

Razen vsebine, ki vam izrecno pripada po določilih pravnega obvestila, imajo podjetje in lastniki spletnega mesta vse avtorske in druge pravice, povezane z intelektualno lastnino. To pomeni, da so vsa gradiva, grafični material, fotografije, avdio in video materiali idr. vsebine, objavljene na telo.si in povezanih spletnih profilih podjetja, v lasti podjetja in/ali njegovih partnerjev.

Uporaba vsebin za osebni in nekomercialni namen

Skladno z zakonodajo Republike Slovenije imate kot uporabnik spletnega mesta pravico za ogled, predvajanje in posredovanje (npr. po epošti) vseh objavljenih vsebin v zasebne in nekomercialne (npr. izobraževalne) namene.

Če vsebino, objavljeno na telo.si oziroma drugih spletnih kanalih podjetja, delite javno ali zasebno v osebne ali nekomercialne namene prek e-pošte, družabnih omrežij, kot so Facebook, Instagram, YouTube ali podobno, mora biti avtorstvo vsebine jasno označeno, vaša objava pa mora vsebovati hiperpovezavo do spletnega mesta telo.si.

Omejitev dostopa

Nekateri deli tega spletnega mesta (npr. vmesnik za urejanje vsebin) so dostopni le uporabnikov s posebnimi pooblastili, zato do njih ne more dostopati vsak. Vsako uporabniško ime in geslo za to spletno mesto, ki ga imate ali ste ga v preteklosti morda imeli, je zaupno in ste ga dolžni varovati pred zlorabami.

Vaša vsebina

V splošnih pogojih spletnega mesta "vaša vsebina" pomeni vse zvoke, videe, besedila, fotografije ali drugo gradivo, ki ga objavite na spletnem mestu ali drugih spletnih kanalih telo.si, kot so stran na Facebooku, Instagram profil in drugi.

Z objavo vaše vsebine podjetju dodelite neizključno in nepreklicno dovoljenje za uporabo, razmnoževanje, prilagajanje, objavo, prevajanje in distribucijo na katerem koli mediju.

Vaša vsebina mora biti izključno vaša in ne sme kršiti avtorskih in sorodnih pravic tretjih oseb.

Podjetje si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila odstrani katero koli vsebino s spletnega mesta telo.si in drugih virov naše spletne prisotnosti, na primer na strani na Facebooku, profilu na Instagramu, kanalu YouTube in drugih.

III. Politika zasebnosti

Zbiranje in uporaba podatkov

Za boljšo uporabniško izkušnjo v nekaterih primerih od vas zahtevamo posredovanje določenih osebnih podatkov, vključno z vašim imenom, telefonsko številko in poštnim naslovom.

Zbrane osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje oziroma izvajanje in izboljšanje storitev. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretji osebi, razen v primerih, ki so opisani v nadaljevanju poglavja o zasebnosti.

Piškotki

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki se običajno uporabljajo kot anonimni identifikatorji uporabe spletnih mest. Spletno mesto jih servira vašemu spletnemu brskalniku, ta pa jih zapiše v spomin vašega računalnika.

Naša spletna stran uporablja piškotke Google Analytics za zbiranje informacij in izboljšanje spletnih storitev:

  • _utma se uporablja za identifikacijo uporabnika (število obiskov, prvi in ​​zadnji obisk);
  • _utmb se uporablja za merjenje trajanja obiska in zapisuje točen čas, ko je uporabnik obiskal spletno mesto (začela sejo);
  • _utmc se uporablja za sporočanje o trajanju obiska oziroma dolžine seje;
  • _utmz se uporablja za spremljanje virov, iz katerih prihajajo uporabniki (iskalnik in ključne besede, s katerimi so našli spletno mesto, in geografsko lokacijo, iz katere so dostopali do spletnega mesta);
  • _utmv se uporablja za segmentacijo uporabnikov.

S pomočjo nastavitev v vašem spletnem brskalniku lahko te piškotke sprejemate ali pa jih zavrnete. Če se odločite zavrniti naše piškotke, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov našega spletnega mesta ali trgovine.

Tretje osebe

Na spletnem mestu uporabljamo tudi rešitve, ki jih ponujajo druga podjetja oziroma platforme:

  • Shopify za gostovanje te spletne strani;
  • PayPal in Paymill za obdelavo plačil;
  • MailChimp za zbiranje naročnin na enovice;
  • Facebook.

Za pomoč pri analizi, načrtovanju in izvedbi naših storitev občasno sodelujejo s partnerji, ki lahko imajo dostop do vaših podatkov. Vsi naši partnerji in sodelavci so zavezani k spoštovanju zasebnosti uporabnikov in zato vaših podatkov ne bodo razkrili ali kakor koli drugače uporabili - razen za namen, s katerim smo jih najeli za pomoč pri izvedbi storitev, in v primerih, ki so opisani tukaj.

Varnost

Ker nam ob uporabi spletnih vsebin in nakupu v trgovini posredujete osebne podatke, si za njihovo zaščito prizadevamo z uporabo vseh razpoložljivih in komercialno sprejemljivih sredstev. Vendar vedite, da prenos podatkov prek interneta in elektronska hramba nikoli nista absolutno varna, ne glede na vse zaščitne ukrepe.

Zunanje povezave

Naše spletno mesto vsebuje tudi povezave do drugih, t. i. zunanjih spletnih mest. S tem ko sledite zunanji povezavi, boste usmerjeni na spletno mesto tretje osebe. Pred uporabo teh spletnih mest vam svetujemo, da pregledate njihove pogoje uporabe, saj nad njimi nimamo nadzora in zato za njihove vsebine ne moremo prevzemati odgovornosti.

IV. Pogoji poslovanja

Naročilo in dostava

Z oddajo naročila na spletnem mestu telo.si kupite izdelek in se zavežete k spoštovanju zapisanih pogojev poslovanja. Izvedba naročil je odvisna od dobavljivosti naročenih izdelkov, zato naročilo velja kot sprejeto, šele ko prejmete naše potrditveno elektronsko sporočilo o odpremi izdelka.

Časi pošiljanja se lahko razlikujejo glede na dobavljivost izdelka, pri čemer lahko prihaja do zamud, ki so posledica poštnih zamud ali višje sile, za kar ne prevzemamo odgovornosti.

Za sklenitev prodajne pogodbe z našim podjetjem morate biti starejši od 18 let in imeti PayPal račun ali veljavno kreditno ali debetno kartico izdano pri eni od bank, s katerimi poslujemo.

Pridržujemo si pravico, da zavrnemo kakršen koli nakup, ki ste ga pričeli v spletni trgovini.

Pri oddaji naročila se zavezujete, da so vse informacije, ki nam jih posredujete, resnične in točne, da ste pooblaščeni uporabnik računa PayPal ali kreditne ali debetne kartice, ki je bila uporabljena za oddajo naročila, in da na vašem računu obstaja dovolj sredstev za kritje stroškov nakupa.

Pogodba o nakupu

Ob oddaji naročila boste prejeli potrditveno elektronsko sporočilo, s katerim bomo potrdili prejem vašega naročila. Pogodba o nakupu pa ne bo sklenjena sklenjena, dokler vam ne bomo poslali potrdila po elektronski pošti, da vam je bilo naročeno blago odposlano. Samo blago, navedeno v elektronski pošti, poslani ob odpremi, bo vključeno v sklenjeno pogodbo.

Cena in dobavljivost izdelkov

Medtem ko poskušamo zagotoviti, da so vse podrobnosti, opisi in cene, ki se pojavljajo na tej spletni strani, točne, se lahko pojavijo napake. Če odkrijemo napako pri ceni katerega koli blaga, ki ste ga naročili, vas bomo o tem čim prej obvestili in vam dali možnost ponovne potrditve vašega naročila po pravilni ceni ali možnost preklica naročila.

Če z vami ne bomo mogli vzpostaviti stika, bomo tako naročilo obravnavali kot preklicano. V tem primeru vam bomo povrnili celotno kupnino.

Če boste katero koli oddano naročilo preklicali, preden ga bomo odpremili, vam bomo povrnili celotno kupnino.

V nekaterih posebnih primerih vam bomo zaračunali stroške dostave. V primeru dodatnih stroškov za dostavo, bodo ti jasno označeni v nakupnem procesu, tako da jih boste videli pred oddajo naročila.

Vse cene izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini telo.si, vključujejo DDV.

Plačilo

Po prejemu naročila na vaši plačilni kartici PayPal oziroma Paymill izvedeta standardni pregled, s katerim ugotovita, ali obstaja dovolj sredstev za izpolnitev transakcije. Nato pa bremenita vaš račun PayPal, debetno ali kreditno kartico v višini zneska nakupa.

Plačila v spletni trgovini obdelujeta PayPal in Paymill, zato naše podjetje in avtorji spletne trgovine v nobenem primeru nimajo dostopa do vaših plačilnih podatkov in jih ne shranjujejo.