Eva: Co-working prostor za maserje


Eva je nekdanja članica ekipe telo.si., kjer je kot maserka izvajala tajsko masažo.

Piše: uredništvo Telo.si

Po letu dni se je odločila za samostojno pot in se posvetila osebnemu projektu Leteča joga. Kljub samostojni poti pa danes še vedno sodeluje z nami in za naše člane organizira različne delavnice. V kratkem intervjuju nam je zaupala svojo izkušnjo z delom v telo.si.

Kako si spoznala Petra in telo.si?
Že takoj sem začutila, da je okolje v telo.si drugačno kot v drugih salonih. Lahko sem razvijala masažno prakso ter načrtovala obseg dela po svojih željah in ne po navodilih nadrejenih, hkrati pa sem bila tudi del tima, s katerim lahko izmenjaš izkušnje in si medsebojno pomagaš, kar je velika prednost v premerjavi s samostojnim delom. Telo.si pravzaprav združuje vse najboljše stvari masažnega salona in samostojnega dela. Prostori so polno opremljeni in vedno urejeni. Člani ekipe telo.si so predstavljeni na spletni strani, ki podpira tudi spletno naročanje in omogoča članom, da svoje izkušnje, nasvete ter razmišljanja delijo z bralci njihovih blogov. Telo.si je kot nekakšen sodobni co-working prostor za maserje.


Kakšno je bilo tvoje delo v salonu?
V salonu sem izvajala tajsko masažo, poleg tega pa smo vsi v ekipi skrbeli tudi za urejenost prostorov, pripravo sobe in po masaži postregli topel čaj ter poklepetali s strankami.


Nato si se lotila Leteče joge … Kaj te je pognalo naprej, na svoje, kot rečemo?
Z Letečo jogo sem pravzaprav začela že prej. Nekaj časa sem vzporedno vodila tečaje akrojoge in masirala. Sčasoma je to postalo preveč in sem se morala odločiti za eno stvar. Leteča joga je moj osebni projekt, zato sem mu želela posvetiti več časa in ga razvijati naprej. Prav tako je bilo tudi vedno več povpraševanja, zato je bila odločitev logična. Danes mi ni žal, saj se akrojoga še naprej širi. Izobražujem tudi prvo generacijo bodočih učiteljev, ki bodo postali del razširjene ekipe Leteče joge.


Kako danes sodeluješ z maserji telo.si?
Poleg akrojoge učim tudi jogo, slackline in stoje na rokah. Občasno za maserje telo.si pripravim različne delavnice. Tako smo se na eni od delavnic na primer učili vaj, ki pomagajo vzpostaviti ponovno ravnovesje v telesu, saj morajo tudi maserji poskrbeti zase, najbolje kar po vsakem delovnem dnevu. Drugič sem jih naučila različnih prijemov tajske masaže, ki jih je možno vključiti tudi v klasično masažo na mizi. V poletnem času pa smo se srečevali v Tivoliju na slacklinu. Slackline delavnice smo na eni strani izvedli z namenom team buildinga, po drugi pa kot super aktivnost, ki pomaga resetirati glavo in telo po ali med delom.


Kako bi opisala odnos s Petrom? Kaj ti je bilo pri njemu kot maserju in lastniku telo.si še posebej všeč?
Pri Petru najbolj cenim, da prepozna potencial, se osredotoča na dobro in zna slednje izvabiti iz vsakega posameznika. Ne vsiljuje svojih prepričanj, ampak dovoli, da postaneš svoj unikat. Všeč mi je njegov skoraj neopazen način vzpudbude v slogu “vzami če ti pride prav in če ne, nič zato”. Posamezniku omogoča, da lahko predloge premisli in se ob tem ne počuti ogroženega. Nanj še vedno gledam kot na mentorja in seveda tudi kot prijatelja. Od Petra sem se naučila, da vzpodbude delujejo povezovalno. Peter, ti moram reči en velik hvala!

Peter in Eva

Eva je bila leto dni naša sodelavka, danes pa našim maserjem pomaga pri regeneraciji, krepitvi moči in nabiranju kondicije. Če tudi vas zanima, da bi se nam pridružili in postali prepoznaven maser ali maserka, vam postavljamo izziv.