Katero masažo izbrati?


Izbira masaže je odvisna od potreb.

Masaža vratu, Nika Gombač, maserka

Piše: Nika Gombač

Pri naročanju na masažo, predvsem če je to za vas prvič, verjetno najprej pomislite kakšno vrsto masaže bi izbrali – bo to regeneracijska, razstrupljevalna, sprostitvena masaža, masaža globokih tkiv, limfna drenaža, itd. Na podlagi naših izkušenj se nam zdi najbolje, da o tem osebno govorite z vašim maserjem. Ta vam bo znal na podlagi vaših želja, težav in problemov, predlagati vrsto masaže.

JE MOČ ZDRUŽITI VEČ TEHNIK?

Mogoče bo celo združil več tehnik in znanj v eno masažo. Glede na odziv telesa po masaži, vam bo znal maser predlagati in svetovati kako pogosto ga obiskati v bodoče in kaj je tisto, kar lahko za telo naredite sami.

NAJPOGOSTEJŠE MASAŽE

Masaže se lahko, enakemu imenu in maserju navkljub, precej razlikujejo. Pristop maserja in doživetje sta v veliki odvisna od želja oziroma problema stranke. Kot maserka pripravnica v salonu telo.si nudim klasično masažo. Skušam jo čimbolj prilagoditi posamezniku in njegovim trenutnim potrebam, praviloma pa združujem znanja iz klasične oziroma švedske masaže in kitajske masaže Tuina, katere tečaj sem zaključila v začetku letošnjega leta.

KLASIČNA ALI ŠVEDSKA MASAŽA

Klasična ali švedska masaža je lahko globoka ali le površinska masaža, odvisno od tega katere strukture ciljamo. Posamezniku je prilagojena tudi njena intenzivnost. Masažne gibe in intenzivnost lahko spreminjamo tudi na določenih delih telesa, odvisno od narave bolečine. Poleg oseb z akutnimi ali kroničnimi bolečinami, masažo priporočamo kot sprostitev, regeneracijo telesa in pri ljudeh, ki so izpostavljeni stresu in raznim, tudi psihičnim obremenitvam.

MASAŽA GLOBOKIH TKIV

Pri masaži globokih tkiv maser za boljšo globino do mišic pogosto uporablja gibe komolca, členkov in podlakti. Primerna je za ljudi, ki fizično veliko obremenjujejo svoje telo, za tiste ki se ukvarjajo s športom ali za tiste, ki svoje telo zaradi dela silijo v nepravilno držo in nenavadne položaje.

MASAŽA ZA NOSEČNICE

Masaža za nosečnice je prilagojena predvsem z globino in intenzivnostjo, ki je v primerjavi z drugimi masažami veliko bolj nežna. Nosečnica med masažo sedi ali leži na boku. Ne izvaja se pred 12 tednom nosečnosti in je prilagojena strankinim željam in potrebam, največkrat se osredotoča na otečene noge in bolečine v križu.

ŠPORTNA MASAŽA

Športna masaža za razliko od drugih masaž vsebuje več gibanja, saj želimo mišice čimbolj raztegniti in pripraviti na obremenitve oziroma jih regenerirati po intenzivnem športu. Športna masaža pomaga tudi pri preprečevanju krčev.

ANTICELULITNA MASAŽA

Anticelulitna masaža je masaža, ki potrebuje za dosežen učinek še nekoliko daljši čas, kot je to potrebno pri ostalih masažah. Boj s celulitom ni enostaven, je pa masaža eden izmed načinov, ki pomaga pri zmanjšanju. Z masažo delujemo na mikrocirkulacijo tako, da povzročamo mehanski učinek zožitve in razširitve žil, s čimer izboljšamo krvni pretok in vplivamo na zmanjšanje celulita na tem predelu telesa.

To so le nekatere izmed masaž, ki jih izvajamo v salonu telo.si. Naš glavni cilj je vedno prilagajanje stranki, zato poskušamo v masažni tretma združiti čimveč našega znanja in izkušenj.