Kdaj na masažo?


Ekipa maserjev telo.si je za vas pripravljena vsak dan v tednu že od 7.00 pa vse do 22.00.

Ekipa maserjev telo.si

 

 

Piše: Peter Borštnar

NE IŠČITE IZGOVOROV

Pokličite nas ali nam napišite kakšne so vaše želje glede dneva in ure masažnega tretmaja in poskušali vam bomo ugoditi. Za optimalno komunikacijo uporabite spletno naročanje in opcijo Urgenca/Povpraševanje. Kdo bo za vas najbolj primeren maser pa lahko preverite v rubriki 'Terapevti'. Tam najdete tudi veliko odgovorov na morebitna vprašanja in nekaj nasvetov zakaj se je pravzaprav dobro odločiti za masažo.

BOLEČINE

Bolečine v kateremkoli delu telesa nas največkrat zagrabijo nepričakovano in takrat moramo čimprej ukrepati. Tudi če smo zelo obremenjeni in nimamo zelo veliko časa je najboljše, da si pomoč poiščemo takoj in s tem ne odlašamo. Za zakrčenost mišic v telesu obstaja zelo veliko vzrokov, lahko je to prekomerno stresno delo in preobremenjenost, nepravilni in ponavljajoči se gibi telesa, nepravilni gibi pri vadbi, itd. Stranka se mora pred masažo vsekakor pogovoriti s svojim maserjem o izvoru bolečin, tako da bo maser stranki ustrezno svetoval če je masaža sploh primerna in če je, katera vrsta masaže je to.

PO ŠPORTNIH AKTIVNOSTIH

Ko načrtujete, da bo vaš trening oziroma športna aktivnost zahtevnejša in bolj intenzivna kot običajno, je najbolje, da po športni aktivnosti načrtujete še masažo. Rekreativni šport nam je postal “beg” oziroma umik od vsakodnevnih skrbi. Ravno zato, ker so tovrstne rekreativne aktivnosti nenačrtovane in velikokrat prenaporne za vsakodnevno fizično in psihično pripravljenost našega telesa, veliko hitreje kakor pri vrhunskih športnikih privedejo do različnih bolečin in poškodb. Telo je torej priporočljivo pripraviti na fizično aktivnost in mu po aktivnosti dati tudi malo počitka in časa za regeneracijo. Vrhunski športniki imajo v svojem timu npr. svoje maserje, ki z masažo skrbijo za čim hitrejšo regeneracijo telesa in posledično boljše rezultate.

MED DELOVNIM ČASOM

Imate polno glavo, se nikakor ne morete zbrati, pri svojem delu pogosto delate napake? Ustavite se za trenutek, pojdite na sprehod, naredite kakšno vajo za razbremenitev ramenskega obroča. Če tovrstni nasveti ne pomagajo in se vaša utrujenost le stopnjuje vam predlagamo, da pridete k nam na poslovno masažo.

TERAPIJA

Pri ciljih, ki jih s stranko dosegamo skozi daljše časovno obdobje, maser pristopa do problema sistematično. S pripravljenim programom masažnih tretmajev bo maser pripomogel k optimalnemu rezultatu zastavljenih ciljev. Ste se mogoče odločili, da vašemu telesu nudite razstrupljevalni program, krepitev imunskega sistema, da prebudite zaspane mišice in razbremenite preobremenjene, naredite konec glavobolom, itd.? Odločili ste se za intenzivnejšo vadbo, spremenili ste svoje prehranske navade. Poleg tega pa vam priporočamo tudi redno masažo, ki vam bo v veliko pomoč saj bo dodatno spodbudila presnovo metabolizma, cirkulacijo, sprostila bo zakrčeno muskulaturo, povečala gibljivost, vzpodbudila limfni sistem, itd.

RITUAL

Že rimljani so imeli svoje maserje, ki so jih redno masirali z različnimi masažnimi olji in zelišči. Redna skrb za telo in duha z masažnim ritualom je investicija v svoje telo na dolgi rok. Vaš maser, ki vas pozna bo prilagodil masažo glede na vaše počutje, letni čas, športno aktivnost, masažo pa bo lahko dodatno nadgradil še z aromaterapijo in ji tako dodal pozitivne učinke.

VIKEND

Privoščite si aktivni vikend v mestu, poskrbite za svoje telo z vadbo joge, pojdite na oddih v gore, odločite se za tek v naravi ali kaj podobnega in na tak način razgibajte svoje telo, potem pa si privoščite sprostitveno masažo. Če imate raje ''lenobne'' vikende v svojem domačem okolju, se radi le sprehajate po mestu ali odidete v kino, je za zaključek takšnega vikenda najbolj primerna aromatična masaža. Kateri del dneva je najbolj primeren za masažo?

IZBIRA TERMINA

Za masažo je za vsakega posameznika najbolj primeren tisti del dneva, v katerem se lahko oseba najbolj umiri. Vsekakor je to odvisno od vsakega posameznika, od njegovega urnika, vrste dela ki ga v službi opravlja, popoldanskih obveznosti itd. Upoštevati moramo torej svoj ritem in svoje navade. Pri izbiri masažnega termina je pomembno predvsem to, da se za tisti čas odklopimo od vsakdanjih skrbi, izklopimo mobilni telefon, odtavamo z mislimi in tako za nekaj časa pozabimo na stresne situacije.