Masaža vrača energijo


Vsi vemo, da masaža sprošča in umirja. Ali ste vedeli, da vas lahko tudi poživi in napolni z energijo?

Masažni tretma, telo.si

Piše: Peter Borštnar

Ne spite dobro? Ste pod stresom? Preveč delate? Posledica vseh teh težav je, da dan preživimo na avtopilotu, saj imamo premalo energije, da bi zmogli biti bolj prizadevni in zavzeti. Toda, za vas imamo zelo prijetno rešitev – masažo.

IZBOLJŠAN KRVNI OBTOK

Raziskave kažejo, da masaža spodbuja krvni obtok in izboljša oskrbo celic s kisikom. Masaža sprošča napetosti v telesu in s tem omogoča boljši pretok energije. Po masaži so vaše misli bolj jasne, počutite se osveženi in napolnjeni z energijo. K boljšemu počutju pripomore tudi uporaba eteričnih olj bergamotke, limonske trave in jasmina, ki poživljajo telo in duha.

ZAŠČITA PRED OKUŽBAMI

Masaža vzpodbuja delovanje limfnega sistema, ki iz telesa odstranjuje toksine, nakopičene odpadne snovi in bakterije. Ena najpomembnejših nalog limfnega sistema je boj proti okužbam, saj je del obrambnega sistema organizma. Če ste napeti in utrujeni, hitreje podležete okužbam.

RAZSTRUPITEV TELESA

Z masiranjem določenih predelov ter pritiski na ustrezne točke lahko spodbudimo delovanje telesnega obrambnega sistema in organizmu omogočimo, da se hitreje in bolje razstrupi. Dobro počutje in občutek poživljenosti vas bosta spremljala še dolgo po masaži.

BOLJŠI SPANEC

Če ne spimo dovolj, smo brezvoljni, težko se osredotočimo in usmerimo v delo, v našem telesu pa se močno zviša raven stresnega hormona kortizola. Masaža dokazano znižuje raven kortizola v krvi in zvišuje raven tkivnega hormona serotonina, kar pripomore k sprostitvi in boljšemu spancu.

LAŽJA IN INTENZIVNEJŠA VADBA

Ste med vadbo tako izčrpani, da vas telo ne uboga več? Masaža vam lahko pomaga. Raziskava med amaterskimi športniki je pokazala, da se mišice ljudi, ki si po 70-minutni vadbi privoščijo masažo, hitreje regenerirajo in so bolj vzdržljive. Ker se zavedamo, da je masaža bistvena za zmagovalno pripravljenost telesa in duha, vas vabimo, da nas obiščete oziroma si rezervirate svoj termin prek spleta. Vedno ste dobrodošli.