Masaža za razstrupljanje telesa


Ste si zaželeli razstrupljanja, da bi bolje poskrbeli za svoje telo ali pa bi se vam prilegla le dodatna iskrica energije?

Limfna masaža

Piše: Peter Borštnar

Beseda ima pogosto prizvok nečesa težavnega in zoprnega, vendar ni razloga, zakaj bi bil proces čiščenja telesa neprijetna izkušnja.

BISTVO DETOKSIFIKACIJE JE OBNAVLJANJE ENERGIJE TELESA IN UMA S CELOSTNIM PRISTOPOM

Že tisočletja je znano, da masaža prispeva k dobremu počutju, že zlasti zmanjšuje škodljive učinke stresa. Boj ali beg je nagonski človekov odziv v stresnih okoliščinah. Če si nikoli ne oddahnemo od stresa, se lahko začnejo pojavljati težave. Telo namreč potrebuje čas tudi za počitek in premislek, natanko tukaj pa koristi masaže pridejo najbolj do izraza.

KAKO MASAŽA POMAGA PRI RAZSTRUPLJANJU?

Vse vrste masaž spodbujajo delovanje limfnega sistema. To je mreža tkiv in organov, ki čistijo iz telesa strupe in odpadne snovi. Limfna drenaža je vrsta masaže, ki se posebej osredotoča na spodbujanje oziroma pospeševanje pretoka limfne tekočine.

NALOGA LIMFNEGA SISTEMA

Limfni sistem igra ključno vlogo pri razstrupljanju in izločanju odpadnih snovi iz telesa. Če je vaše telo preobremenjeno s toksini, se lahko zgodi, da ne zmore več opravljati vsakodnevnih nalog, vi pa ste brezvoljni in se slabo počutite. Za dobro delovanje limfnega sistema so pomembni tudi pravilno dihanje in močne mišice.

NALOGA MASERJA

Maser bo z vami najprej poklepetal in vam svetoval, kakšen masažni tretma je za vas v danem trenutku najprimernejši. Sama ročna limfna drenaža je tehnično izredno primerna za pospešitev limfnega sistema. Naloga maserja pa je, da izvede masažni tretma po vaši meri. Vsakdo ima svoj tempo življenja in s tem povezane tegobe, denimo otekle noge, napetost v vratnem predelu in za nameček najbrž še slab spanec.

MASAŽA PO VAŠI MERI

Vaš tretma bo sestavljen iz različnih masažnih tehnik (npr. iz refleksnoconske masaže stopal, ročne limfne drenaže, masaže glave in hrbta) v celoto, hkrati pa vas bo maser poučil o nekaj masažnih prijemih, ki jih lahko izvajate tudi sami in tako spoznate delovanje svojega telesa.