Zakaj na masažo?


Kultura masaže je del osebne nege vsakega posameznika in del skrbi za naše dobro počutje.

Masaža telesa

Piše: Nika Gombač

DOTIK

Že sam dotik telesa povzroča ugodje in posledično tudi sproščanje. Masažni dotik in prijem pa je bistven zaradi terapevtskega pomena in učinka na celotno telo, ki ga maserji prilagodimo glede na posameznikove potrebe in težave. Dotik je ena od ključnih stvari, ki jo maserji prilagajamo. Odvisno na katere strukture v telesu želimo vplivati, je ta lahko površinski ali globinski.

TIP

Tip je eden izmed osnovnih petih čutov in zaradi površine človeške kože v enem pogledu tudi največji. V masaži ima manualni dotik terapevtski pomen, zato z zdravljenjem po naravni poti poskušamo vzpodbuditi pravilno delovanje organizma. S stimulacijo točk na telesu vzpostavljamo porušeno telesno ravnovesje. Z uravnoteženim ravnovesjem vplivamo na kožo, vezivna tkiva, skeletni sistem, mišični sistem, živčni sistem, endokrini sistem, kardiovaskularni sistem, dihalni sistem, prebavni sistem in na sečila.

RAZLOGI ZA ODLOČITEV

Razlogi zakaj se nekdo odloči za masažo so lahko zelo različni – preventiva, sprostitev, terapija, itd. V vseh treh primerih masaža vpliva na delovanje organizma, le namen in nadgraditev tretmajev je v vsakem primeru drugačna.