Lepe pomladne pete


Pomlad prežene zimo in osvobodi naša stopala.

Rumeni sandali

Piše: Darinka Gorjanc

Toplo in sončno pomladno vreme kliče po spremembah; narava se odene v novo preobleko in nas neustavljivo vabi na prosto. Na ulice se ponovno naseli prijeten vrvež, ki naznanja, da je dolgih in sivih zimskih večerov končno konec. Pomlad je tudi čas, ko zimsko garderobo za pol leta pospravimo globoko v omare in tople plašče ter zimske škornje zamenjamo za lahka oblačila in sandale.

Pri tistih, ki nas pestijo razpokane pete in debela koža na stopalih, je lahko že misel na odprte čevlje prava nočna mora. Razpoke na petah ne izgledajo privlačno, poleg vsega pa so lahko boleče. Globoke razpoke včasih tudi zakrvavijo, s čimer se poveča tveganje za bakterijske okužbe. A četudi imate težave s kožo na stopalih, se nošenju natikačev in sandalov ni potrebno odreči, saj lahko hrapavo kožo in z razpokane pete učinkovito uredimo z medicinsko pedikuro.

Veliko pa lahko storimo tudi sami.

  • Enkrat tedensko odmrlo kože odstranimo s kamnom.
  • Tedensko oziroma po potrebi stopala namažemo z vlažilno kremo, mlekom za telo ali oljem (najbolje izmenično, enkrat z vlažilnim preparatom, drugič z mastnim). Stopala izdatno namažemo zvečer, po tuširanju, obujemo bombažne nogavice in se udobno namestimo v domač fotelj. Čez nekaj časa nogavice snamemo in morebitno odvečno kremo vmasiramo.
  • Spremenimo držo in se poskusimo odvaditi hoje po petah, zaradi katere se koža na petah odebeli.
  • Poskrbimo za ustrezno obutev, saj nam lahko premali natikači ali birkenstockice  nakopljejo težave zaradi roba podplata, na katerega med hojo pritiskamo s peto; posledično se bo koža na tem mestu ne le odebelila ampak hitro tudi počila.

Vzdrževanje zdrave kože na stopalih naj postane vsakdanja skrb, za trajnejši učinek pa nanjo ne smemo pozabiti niti pozimi. Tako bo koža na stopalih ostala zdrava ter pripravljena na tople dni in sandale.

+++

Na pedikuro pri gospe Darinki se lahko naročite z nekaj kliki - izberite storitev pedikure, termin, ki vam ustreza in pripišite svoje podatke. Lahko pa jo tudi pokličete na 01 42 600 42.