Masaža proti nespečnosti


Nespečnost je ena najpogostejših tegob sodobnega življenja.

Masaža obraza

Piše: Peter Borštnar

Vsi smo kar naprej tako strašno zaposleni in priključeni na najrazličnejše elektronske naprave, da je miselni odklop ob koncu dneva čedalje težja naloga. Skrbi in bremena, ki se kopičijo čez dan, zahtevajo počitek in spanec, vendar zaradi neprestane napetosti kakovost in dolžina spanja vse bolj trpita, ter botrujeta nespečnosti, ki težave le še poslabša.

SPANEC JE NUJNO POTREBEN

Kako odpraviti nespečnost je vprašanje številnih strank, ki obiščejo Masažni salon Telo.si v upanju po izboljšanju. Dober spanec je nujen za vzdrževanje zdravega imunskega sistema. Če spite premalo, vaše zdravje resnično trpi. Raziskave kažejo, da imajo osebe, ki spijo 6 ur ali manj na noč, v telesu do 50% več stresnega hormona kortizola, kot tiste, ki se v spanec potopijo za 7 ur ali več. Presežek kortizola ni prijazen do telesa, saj povzroča nenadzorovano lakoto, povišano raven krvnega sladkorja, kopičenje trebušne maščobe, utrujenost in depresijo.

KAKO LAHKO MASAŽA KORISTI?

Dobra stara masaža je ena najbolj znanih in preizkušenih metod, ki pripomore k zdravemu, sproščujočemu spancu, v kombinaciji z aromaterapijo pa se njeni blagodejni učinki še okrepijo. Ne samo, da masaža dokazano znižuje raven kortizola v krvi, temveč tudi spodbuja izločanje serotonina – hormona sreče in zadovoljstva, naše telo pa je zaradi globoke sprostitve bolj dovzetno za spanec. Serotonin namreč spodbuja izločanje melatonina, hormona, ki uravnava naš bioritem.

KONČNO LAHKO SPIM

Ljudje se vse preradi zatekamo h kemičnim pomagalom, vendar veliko strank, ki redno vsaj enkrat mesečno obiščejo masažni salon, pravi, da zdaj lažje in hitreje zaspijo, pogosto celo kar na masažni mizi. Če se torej borite z nespečnostjo, zavijte k nam! Klasična ali terapevtska masaža vas bosta popeljali dobremu spancu naproti.

MASERJEV NASVET ZA BOLJŠI SPANEC

Ob večerih si privoščite sprostitveno kopel z dodatkom aromatičnih olj, ki pomirjajo in sproščajo, ali pa za negovano kožo in miren spanec nanesite na telo masažno olje Tisserand Sladke sanje.