Masaža za masažo: Špela versus Ana


Ana

Pozabljamo, da svojega obraza (s tem pa tudi njegove izraze, odseve in znamenja) nikoli ne vidimo. Razen, kadar se z namenom ozremo v ogledalo, tedaj pa naš uvid zastira že sam namen. Zakaj bi se torej čudili, verjetno kar instinktivni potrebi slikarjev po avtoportretih (»Zelo težko je poznati samega sebe, zato se je tako zelo težko naslikati«. Van Gogh; »Samo sebe slikam, ker sem predmet, ki ga najbolje poznam.« F.Kahlo)?

In vendarle je to le eden od načinov, kako pristopiti k skrivnosti svojega obraza;

Včeraj sem bila na refleksoterapiji obraza pri Špeli. Prva stvar, ki sem jo opazila je, da se je nenadoma zaprla pipa brbotajočih, odvečnih misli. Kdo bi si mislil, da se to lahko zgodi brez lastnega truda?

Presenetljivo je tudi to, da ta občutek sega nekam globlje (verjetno prav do Srca, saj stara kitajska misel pravi, da je obraz odsev Srca) in vztraja še danes. In še danes čutim svoj obraz kot živ organizem in zaznava prihaja od znotraj; zdi se, da čutim njegove poteze, mimiko, energijo, ki se kotali čezenj. Občutek, da sem se z njim povezala, je nenavaden. Ali je Špela res čarovnica, ki ljudem spreminja obraze?


Ana

ŠPELA

Naša Ana, premaknila me je.

Krasno doživetje od glave do pet, z blago dišečim Tisserand oljem. Ana se je namenila opravit dobro delo, trajalo je dobro poldrugo uro (česar se seveda ne gre braniti). Verjetno si marsikdo težko vzame toliko časa za masažo, ampak je vredno! Ne vam kaj za ene točke, vse je našla na mojem telesu. Doživela sem jih sproščujoče, nekatere boleče in sproščujoče, pa take energijsko močne, da so mi ogrele okončine, pri nekaterih je šel občutek na oddaljen del telesa. Res zanimivo opazovanje širjenja občutka vzdolž meridiana. Ne bi tega doživela, če bi Ana ne bila tako super predana svojemu delu. In jaz tako zagreta za doživljanje svojega telesa. Šele proti koncu, med masažo glave, me je začelo malce odnašati v sen. Ma krasno, ni kaj.

Pojdite na masažo, naj vas dober občutek vodi k tistemu, kar potrebujete. Vseeno pa namig: bodite odprti za doživetje še časa nepričakovanega; neznanega ali spregledanega dela vas. Brrr.

Špela