Reality check


Prvi koraki na začetku poklicne poti so polni izzivov in neznank.

Peter Borštnar, maser in lastnik telo.si

Piše: uredništvo telo.si

Peter Borštnar je lastnik masažnega salona telo.si in maser z dolgoletnimi izkušnjami. Razvil je inovativen poslovni model, ki temelji na so-delovanju maserjev, in vzpostavil prostor za izmenjavo maserskih znanj ter veščin. Maserjem, ki svojo poklicno pot šele začenjajo, želi ponuditi pomoč in podporo.

Masažni salon telo.si je neke vrste maserski co-working prostor. Zakaj in kako je nastala ta ideja o so-delovanju?

Ideja je pravzaprav nastala zaradi želje vzpostaviti okolje, ki bi omogočilo prenos znanja med maserji in maserkami z različnimi slogi, tehnikami, pristopi ter izkušnjami. Sam vem, kako težko je začeti in stati na začetku poti. Zato sem se odločil, da telo.si postane več kot samo masažni salon in preraste v prostor, ki maserjem na začetku poklicne poti ponuja možnost, da stopijo v svet maserske prakse v okolju, ki razume njihove izzive.

Kakšni pa so najpogostejši izzivi maserjev, ki se podajajo na novo poklicno pot?

Na začetku poklicne poti nam ne manjka zanosa in idej. Potem pa pogosto trčimo ob vprašanje kako in kje odpreti salon, kje poiskati svoje stranke, kako pridobiti začetni kapital, potreben za nemoteno poslovanje, in kako postati prepoznaven maser v poplavi ponudbe maserskih storitev. Izkaže se, da po zaključenem izobraževanju maserji v prvi vrsti iščejo priložnosti za nabiranje izkušenj, kar jim omogoča, da pri svojem delu postanejo zanesljivi in razvijejo lasten slog.

Kakšne prednosti ponuja model so-delovanja maserjem?

Maserjem začetnikom na stežaj odpiramo vrata in jim želimo pomagati na začetku njihove poklicne poti. Masažni salon telo.si jim omogoča uporabo vrhunskih masažnih prostorov in odlične pogoje za izvajanje masaž. Sistem spletnega naročanja poskrbi, da je rezervacija tretmaja hitra in preprosta. Maserji se lahko zanesejo tudi na celovit sistem podpore pri poslovanju, ki olajša in poenostavi administracijo ter nam prihrani marsikateri siv las. (Smeh.)  So-delovati v masažnem salonu telo.si  pa pomeni biti tudi del super skupnosti maserjev, ki s predanostjo in entuziazmom opravljajo svoj poklic, si medsebojno pomagajo in svetujejo.

Masažna praksa, Nika in Peter

Kaj pa prepoznavnost maserjev? Kako lahko maserji hitreje pridobijo nove stranke, ki jim zaupajo?

Maserjem omogočamo marketinško podporo in pomoč pri pridobivanju novih strank. Vsak maser oblikuje osebni profil, ki ga objavimo na spletnem mestu in s katerim se lahko predstavi na bolj oseben način. Na spletnem mestu objavljamo tudi bloge, v katerih maserji delijo svoja razmišljanja ter nasvete in tako s svojimi strankami ter bralci ohranjajo stik tudi zunaj salona.

Kako pa potem izgleda prvi dan v masažnem salonu telo.si - je vznemirljiv, stresen?

Prvi delovni dan maserja pri nas je vedno nekaj posebnega, tudi zame! Ob srebanju jutranjega čaja razkažemo masažne prostore in predstavimo različne preparate ter orodja, ki jih uporabljamo pri delu. Nato gremo skupaj v našo sobo za ogrevanje, telovadnico z blazinami in športnimi orodji, kjer maserji vsako jutro razgibamo svoja telesa in se pripravimo za delo. Novemu članu zagotovimo primerno delovno obleko in ga seznanimo z računalniško opremo, blagajno, tako da je pripravljen za delo s strankami. Pomembna nasloga prvega dne pa je gotovo izdelava osebnega profila na spletnem mestu, ki ji sledi objava na Facebook strani, kjer novico o novo sklenjenem so-delovanju delimo z našimi strankami in prijatelji.

Za konec nam povej še, ali imaš kak nasvet za maserje na začetku poklicne poti?

Začenjati nove zgodbe in se podajati v neznano je čudovit občutek! Spremljati nas mora velika vnema in predanost. Maserstvo je lep poklic, ki pa veliko terja od našega telesa, zato si je potrebno vzeti čas tudi za počitek in sprostitev. Vztrajati in ne obupati, če je včasih težko, učiti se in deliti, je moj nasvet za vse maserje na začetku njihove poklicne poti.

+++

Če pravkar zaključujete študij, začenjate poklicno pot maserja ali pa razmišljate o poglabljanju svojega maserskega znanja, vas vabimo na program masažne prakse. Oglasite se Petru - pokličite ga na 041 777 147 ali mu pišite na peter@telo.si.