Total bodycare treatment


Vsak dan imamo določeno rutino. Ponavadi so to prekratka jutra, hitenje v službo, lovljenje 'deadline' za oddajo projektov, usklajevanje urnikov z otroci in njihovimi dejavnostmi, itd. Kaj pa naše telo, ali zmore tak ritem dan za dnem?

Masaža hrbta

Piše: Peter Borštnar

RUTINA

Vzeti si čas zase in za svoje prijatelje mora ravno tako postati del naše rutine. Dobro si je narediti plan aktivnosti, ko si bomo vzeli čas samo zase, za družino in prijatelje. Čas gre mimo nas prehitro, da si bi lahko dovolili zapostaviti svoje telo - sebe. Neprestan stres, hitenje, obremenitev, premalo hidracije in gibanja se na našem telesu velikokrat odraža v obliki bolečin v predelu ledvenega predela, pekočih bolečin v ramenih, oteklih nogah, glavobolih, slabi volji, razdražljivosti, itd. Dan za dnem isti ritem nas pripelje do izgorelosti, manjše učinkovitosti, nezadovoljstva in vzkipljivosti.

NE ODLAŠAJTE

Zdaj je čas, da dopolnite vaše navade in poskrbite za svoje telo. Vadba - gibanje, redna prehrana, čas namenjen Sebi in prijateljem. To so delčki, ki vodijo v preprečevanje izgorelosti in v veselje do vsakega trenutka v dnevu.

PRIVOŠČITE SI

Koža je naš največji organ in skrb za to se lahko začne ravno z masažo in celostno nego telesa – masaža+. Dobro je oščetkati telo/narediti piling telesa in hkrati opazovati svoje telo, tako da očistimo odmrlo kože in naredimo mikro masažo. Presenečeni boste, kako boste na drugačen način spoznavali sami sebe. Preizkusite ščetkanje telesa in presenečeni boste kako je prijetno in koristno za telo.

MASAŽA IN OLJA

Masažna olja uporabljajte dnevno, tako da ga z nežnimi gibi utirate v kožo. S tem grejete mišice in pospešite cirkulacijo. Izberite masažno mešanico glede na razpoloženje in vaše potrebe. Poskrbite tudi za svoje bližnje in jih razvajajte z nežno masažo stopal. Lahko pa se razvajate tudi s kopeljo, ki ji dodate aromatično mešanico olj (za maksimalen učinek aromatično mešanico dodajte v kopel tik preden se uležete v vodo).

IMEJTE SE RADI

S tem sem vam želel v spomin le priklicati nekaj možnih načinov skrbi za svoje telo. Vsak od nas je najverjetneje že občutil te malenkosti, ki nam s tako malo truda naredijo veliko zadovoljstvo in pripomorejo k ohranjanju trdnega zdravja. Preventiva je tisto, kar nam lahko bistveno izboljša naš vsakdan in masaža je eden od členov v tej 'zgodbi dobrega občutka'.