Zakaj na masažo trikrat?


Vsaka stvar zahteva svoj čas. Nič drugače ni z masažo.

Eva Lenart, maserka

Piše: Eva Lenart

Masaža velja za eno najstarejših in najbolj preprostih oblik zdravljenja. Pozitivne učinke masaže na človekovo zdravje in počutje so že več tisoč let pred našim štetjem razumele starodavne civilizacije, njihova izročila pa danes najdemo po vsem svetu. Sama razumem masažo kot niz dražljajev in reakcij in kot večplastno interakcijo med maserjem in masirancem. Da z masažo dosežemo želene učinke, je na masažo potrebno priti večkrat. Razlogov za to je več.

Spoznavanje

Ljudje v svojem vsakdanjem življenju vstopamo v različne interakcije. Mnoge od njih so le bežne in ne zahtevajo veliko energije, spet druge pogojujemo z globokim in na zaupanju temelječim odnosom. Če želimo, da z masažo dosežemo želene rezultate, je zelo pomembno zgraditi most zaupanja med maserjem in masirancem. Ko prvič obiščemo maserski salon, se pogosto počutimo zadržani in negotovi, vendar je zelo pomembno, da prebijemo led ter se naučimo prepustiti in sprostiti. Komunikacija igra pomembno vlogo, saj je ključno, da svoje želje, potrebe in pričakovanja jasno izrazimo. Tako se izognemo morebitnim nesporazumom in maserju omogočimo, da izbere najprimernejši tretma. Če ste bili z masažo prvič zadovoljni, je to znak, da ste našli maserja, ki vam ustreza in mu zaupate.

Uglaševanje in povratna informacija

Maserji veliko stavimo na pogovor s stranko. Kadar se ponovno vrnete na masažo, so povratne informacije bistvene za razumevanje učinkov masažnega tretmaja. Pomembno je, da maserju zaupate, kako se je vaše telo odzvalo po prvi masaži, kakšen je bil spanec, kaj ste počeli pred in po masaži, kakšna je vaša prehrana ter kakšne so razlike v splošnem počutju. Informacije o reakcijah telesa na masažo maserjem ponudijo vpogled v to, kaj smo dosegli in kako nadaljevati.

Zaupanje

Ko se na masažo vrnete še tretjič, je to znak vzpostavljenega zaupanja in zadovoljstva. Maser tako lahko na podlagi zbranih informacij izbere najprimernejši tretma, saj vas že dobro pozna in razume odzive vašega telesa na masažo. Maserji opažamo, da se po tretjem obisku stranke lažje sprostijo ter jasneje izrazijo svoje želje in potrebe, zato verjamem, da dolgotrajni odnos med maserjem in masirancem zagotavlja boljše rezultate in učinke masaže.

Sistematično delo in stremljenje k dolgoročnejšim učinkom tretmaja sta ključna razloga, zaradi katerih si kot maserka želim obdržati iste stranke. Pri svojem delu si prizadevam vzpostaviti odnos, ki bo omogočal, da bo vsaka naslednja masaža le še boljša in poudarjam, da se je na masažo dobro vrniti še preden nas spet kje uščipne.