Pričelo se je z iskanjem prostora za masažo


Irena Božič je za bralce bloga opisala, kako je postala naša sodelavka:

Irena Božič, maserka praktikantka

[Avtor fotografij: Maks Borštnar]

Začelo se je ko sem iskala prostor za masažo. Na internetu sem zasledila oglas masažne prakse v masažni hiši. Pritegnilo me je, da si bom po tej poti morda olajšala začetek.

Peter Borštnar me je povabil na razgovor, kjer mi je predstavil podrobnosti o projektu, masažne prakse. Za začetek sem ga zmasirala. Njegova ocena na masažo je bila, da se vidi da sem začetnica, ampak da "imam roko" oziroma občutek za masažo.

Petrova potrditev je bila spodbuda, da sem se odločila za projekt masažne prakse, Peter pa je postal moj mentor.

Bil je jesenski četrtek, ko sem sprejela prve stranke v salonu telo.si. Ta dan sem se počutila zmedeno, imela sem tremo in bilo me je strah. Hkrati pa sem bila navdušena in sem komaj čakala, da pride moja prva stranka. Spraševala sem se ali ji bo moja masaža všeč.

Prve tri mesce v salonu sem masirala, domače in znance

V začetnem obdobju sem povabila ljudi na 3 brezplačne masaže v zameno za njihov komentar na masažo. Mentor je bil prisoten na nekaterih masažah, da me je usmerjal v pravilen način izvajanja masaž in poudarjal pomen dihanje pri masaži in maserjevega gibanju. Pokazal mi je nekaj prijemov, ki sem jih nato vadila na strankah.

Iz masaže v masažo sem pričela opažati napredek in tudi stranka, ki je prišla prvič, drugič in nato tretjič, je komentirala izboljšano tehniko moje masaže.

To me je gnalo naprej tudi poslovno. Z mentorjem Petrom sva se dogovorila, koliko strank bom zmasirala v enem mesecu. To številko sem želela osvojiti. Na tak način pa sem pridobila tudi masažno kondicijo ter vse bolj skrbno opravljala delo s strankami.

Nadaljnje izobraževanje

Odločila sem se da nadgradim svoje znanje zato sem se vpisala  na izobraževanje v šolo Higeja, smer tuina - tradicionalna kitajska medicina. Tečaj je potekal 8 tednov. Dal mi je veliko  teoretičnega in praktičnega znanja, ki sem ga vpeljavala v svoje delo.

Irenina zadovoljna stranka

Poslovni razvoj

Sočasno sem odprla popoldanski s.p. kot nominiranka. Moji občutki so bili podobni, kot takrat ko sem čakala na prve stranke. Trema in strah, kako bom to zmogla. Naučiti sem se morala veliko novega in še vedno se rada učim: kako izdajati račune, sprejemati stranke, pridobivati nove stranke, kako jih povabiti, naj se vrnejo ...

Vse pa le ni šlo tako gladko

Da sem prišla do točke, ko imam svoje podjetje in sodelujem v ekipi maserjev telo.si, sem imela tudi nekaj težav.

Ugotovila sem, da če se pred masažo ne ogrejem in na koncu ne naredim razteznih vaj, pride do poškodb. Med drugim, sem si poškodovala komolecmorala na fizioterapijo.

Ker masaža zahteva fizično pripravljenost ter da bi se izognila delovnim poškodbam v prihodnje, sem svoje hobije: kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, rolanje in smučanje dopolnila z rednimi treningi pilatesa.

Prijem se mi je učvrstil, ob tem pa že zaznavam kdaj preveč močno stisnem določeno točko.

In kako bo šlo naprej?

Ob tem, da dobro masiram in se s svojim delom lahko preživljam, mi je najpomembnejše zadovoljstvo strank. Zato jih po končanem tretmaju še zmerom prosim za komentar. Eden od nasvetov strank, ki mi je zelo koristil, je bil, naj se sprostim, saj se drugače to čuti pri masaži; ali na primer, da lahko strankine roke prestavim v drug položaj, da mi bo lažje masirati.

To so stvari, ki se zdijo na prvi pogled samoumevne, ampak, ko začneš izvajat masažo, lahkoi na to pozabiš in zato potrebuješ nekoga, ki te opomni. Prav tako pa so dragocene pohvale in spodbudne besede, ki mi dvignejo samozavest in mi dajo vedeti da sem na pravi poti, zaradi česar lažje vztrajam.

Vabljeni k meni na masažo!

Za tiste, ki to berete in bi želeli preizkusiti mojo masažo: vas lahko spodbudim k rezervaciji termina s popustom? Naročite se prek spleta.

Želim se namreč predstaviti vsem, ki me še ne poznate. Po masaži bom vesela vašega mnenja, saj tako lahko izboljšam ne samo svoje masaže ampak tudi vašo izkušnjo.