Masaža za pomladne dni


Pomlad je čas prebujanja in naglih sprememb.

Maša Urbančič, maserka

Piše: Maša Urbančič

V pomladnih mesecih smo izpostavljeni številnim spremembam: dnevi se daljšajo, topleje postaja, rastlinje se prebuja in cveti. Četudi se sprememb v naravi ne zavedamo, pa naše telo po zimski temi in mrazu še kako občuti pomlad.

Ker so pomladni meseci pogosto namenjeni zaključevanju projektov v službi, zadnjim izpitom, pleskanju stanovanja in urejanju vsega ostalega, kar želimo dokončati še pred poletnim dopustom, večkrat utrujeni stiskamo zobe in delamo še več. Pri tem pogosto pozabimo na telo, ki je spomladi že tako obremenjeno z velikimi temperaturnimi nihanji, spremembami vremena in - če imate smolo, tudi z alergijami ter ga tako še dodatno izpostavljamo stresu.

K sreči smo ob prehodu v topli del leta izpostavljeni tudi pozitivnim spremembam, ko, na primer, koža, ki je obsijana s toplim soncem, sintetizira vitamin D in s tem krepi naš imunski sistem. Poleg tega s toplejšim vremenom in daljšimi dnevi spremenimo svoj življenjski slog, tako da več časa preživimo zunaj in se gibljemo v naravi; spremeni pa se tudi naša prehrana, ki spomladi vsebuje več sveže zelenjave, solate in sadja. Vse to deluje blagodejno zoper stres in utrujenost, ki nas pestita spomladi.

Telesu pa lahko pri premagovanju stresa in utrujenosti pomagamo tudi z masažo, saj masaža  pomaga pri sproščanju napetosti mišic in celo pri anksioznosti ter depresiji. Zato če imate možnost, pojdite na masažo in to 2-3 tedne zapored. S tem se boste lažje prilagodili na vremenske spremembe, ublažili boste spomladansko utrujenost, negativne učinke stresa in hkrati sproščali mišične napetosti, ki nastopijo po zimskem mirovanju zaradi povečane telesne aktivnosti.

Uživajte v pomladi in se vidimo na masaži!

+++

Na masažo pri Maši se lahko naročite tukaj - izberite mandljevo masažo, Mašino ime in želen dan ter uro. Nato le še vpišete svoje podatke.