Kako začeti kot maser?


Z jasno zastavljenimi cilji in široko podporo uspeh ne more izostati.

Peter Borštnar, maser in lastnik telo.si

Piše: Peter Borštnar

V salonu telo.si smo razvili inovativni model so-delovanja, ki maserjem na začetku njihove poti nudi podporo in pomoč ter vzpostavlja prostor za izmenjavo maserskih znanj in veščin. Maserjem začetnikom dajemo priložnost, da svoja teoretična znanja prenesejo v praktično okolje in veseli nas, da je zanimanja veliko.

Po začetni navdušenosti in zagnanosti mnogo maserjev trči ob zid

Po začetni navdušenosti in zagnanosti mnogo maserjev trči ob zid. Med drugim se je potrebno priučiti dela v masažnem salonu, razumeti vidike poslovanja ter spoznati zakonitosti odnosa med maserjem in stranko. Ker sam vem, kako je stati na začetku poti, sem se odločil, da jim s sistematičnim pristopom, nasveti in usmeritvami pomagamo pri njihovih začetkih in profesionalnem razvoju.

Menim, da so ključ do uspeha jasno zastavljeni cilji, ki nas usmerjajo na pravo pot in dajejo občutek zadovoljstva, kadar jih dosežemo. Maserjem začetnikom pomagamo razumeti ključne vidike njihovega dela. Skupaj zarišemo področja, ki zahtevajo posebno pozornost, na primer:

  1. izpopolnjevanje masažnih tehnik;
  2. razvoj osebnega profila maserja in masaže s podpisom;
  3. hiter prenos teoretičnega znanja v vsakodnevno prakso;

  4. analiza ciljnih skupin;
  5. gradnja dolgotrajnih odnosov s strankami tudi po končanem tretmaju.

Vsak si izbere svojo pot

Pod svoje okrilje smo sprejeli že kar nekaj maserjev začetnikov. Tako se nam je na primer leta 2015 pridružila Alja, ki je med delom vzporedno obiskovala tudi študij manualne terapije in ga v letošnjem letu tudi uspešno zaključila. Pri delu je vedno izkazovala vestnost in predanost ter teoretično znanje pridobljeno na fakulteti s pridom vključevala v svoje masaže. A tudi Aljini prvi koraki so bili negotovi, polni dvomov in izzivov. Zaradi njene vztrajnosti, naše podpore in medsebojnega zaupanja ji je uspelo, njena vrata pa so danes na stežaj odprta. Hvala Alji za zaupanje - da sem z njo lahko delil svoje izkušnje in pomagal z nasveti.

Prav tako sem ponosen na Evo in Jano - dve mladi sodelavki, ki sta se nam pridružili pred kratkim in stranke razvaja z mandljevo masažo.

Dobrodošli

Vsak začetek je težak, zahteva veliko podpore in zaupanja ljudi. Postopni koraki v okolju, ki vam nudi podporo, možnosti za uspeh gotovo povečajo. Zato vabimo maserje začetnike, ki svojo karierno pot šele začenjate, in vse tiste, ki svoja maserska zanja želite še dodatno poglobiti, da se nam pridužite.